Turkálok a filmarchívumban

Böngészem a British Pathé oldalán fenn lévő videókat, keresem a számomra érdekes, izgalmas filmrészleteket a huszadik századból. Csapongok a történelmileg érdekes, magyar vonatkozású vagy egyszerűen csak megkapó felvételek közt... (A képre klikkelve új oldalon nyílik meg a film.)

Friss topikok

Liverpool és a zene

2011.04.12. 14:06 | ElChe | Szólj hozzá!

A híres angol kikötőváros nevét a nevét viselő focicsapat tette ismertté mindenhol, de abba talán ritkábban gondolunk bele, milyen kapcsolata van a zenével. Azzal nyilván sokan tisztában vannak, hogy innen indult a Beatles karrierje, de jóval korábbi hagyományok okán is ismert a város. Ez a jó kis negyedórás összeállítás sem hagyhatja ki a "gombafejűeket", de mellette mesél a tengerésznótákról, a folkzenéről, a beat robbanásszerű népszerűvé válásáról is- ismerős a Merseybeat kifejezés? Azon töprengtem el ahogy néztem, hogy ez a film a készültekor nem történelem volt, hanem az akkori mindennapok valósága- a Beatles vagy a The Searchers akkor egyszerűen csak népszerű előadók voltak mint manapság Katy Perry vagy a Radiohead. Persze ettől még nem tudom beleképzelni magam a hatvanas évek világába, inkább csak emlékeztetnem kell magam rá, hogy ez a film csak most, a 21. században nosztalgikus. Egyszer majd a mi mostani dolgaikra fognak így tekinteni...

AND THE WORLD LISTENED


Címkék: zene 1965 angol híres

A bejegyzés trackback címe:

https://patheturkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr902820189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása