Turkálok a filmarchívumban

Böngészem a British Pathé oldalán fenn lévő videókat, keresem a számomra érdekes, izgalmas filmrészleteket a huszadik századból. Csapongok a történelmileg érdekes, magyar vonatkozású vagy egyszerűen csak megkapó felvételek közt... (A képre klikkelve új oldalon nyílik meg a film.)

Friss topikok

Sztálin örökké él

2011.04.13. 11:58 | ElChe | Szólj hozzá!

A generalisszimusz 1953-as halála okán készült ez a magyar nyelvű film. Megemlékezik a vezér hőstetteiről, bemutatja azt a napot, amikor 5 percre leállt az élet nálunk is, és természetesen beszél Rákosi. Mindez csak történelem, de valamiért pár hete szóba került ez a szüleimmel beszélgetve is. Apám családját nagy túlzás lenne balosnak mondani, annak ellenére hogy szegény melósok voltak mind. Mégis, apám úgy emlékezett vissza arra az időszakra, hogy ő mint gyerek éppen úgy meg volt ijedve mint a felnőttek, hogy mi lesz most a világgal, hiszen a nagy Sztálin nincs többé. Kiválóan az emberekbe nevelték, hogy minden neki köszönhető, és ezért tényleg sokkszerűen hatott a tragédia. Hol volt akkor még akkor a leleplezés a személyi kultuszról- amit aztán gyorsan fel is váltott egy másik személy kultusza, egy másféle diktatúra.

(STALIN LIVES FOREVER - DEATH ANNOUNCED)


Címkék: magyar történelem híres 1953

A bejegyzés trackback címe:

https://patheturkalo.blog.hu/api/trackback/id/tr482821532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása